Υγιεινές βιολογικές πατάτες φούρνου σαν τηγανητές. Κανείς δε θα πιστεύει πως δεν είναι τηγανητές |
![]() Υγιεινές βιολογικές πατάτες φούρνου σαν τηγανητές. Κανείς δε θα πιστεύει πως δεν είναι τηγανητές.
Οι πατάτες, έχουν τη φήμη πως είναι ανθυγιεινές. Και μπορεί αυτό να ισχύει, αλλά έχει να κάνει με τον τρόπο μαγειρέματος και όχι με την ίδια την πατάτα… Ετσι λοιπόν το ψήσιμο στο φούρνο με βιολογικό ελαιόλαδο και μπαχαρικά, αποτελεί την καλύτερη επιλογή.
Οι τηγανητές πατάτες, είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό, καθώς περιέχουν πολλές θερμίδες και αποτελούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό υδατανθράκων σε καυτό και καμένο λάδι, πολλές φορές κακής ποιότητας, καθώς μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.
![]() Το καυτό λάδι που ψύχεται και θερμαίνεται και πάλι, οξειδώνεται και είναι βλαπτικό για την υγεία.
Πως λοιπόν μπορούμε, να απολαύσουμε βιολογικές τηγανητές πατάτες, οι οποίες να είναι και υγιεινές ;
Η λύση ακούει στο όνομα λαδόκολλα στο φούρνο και πραγματικά κανείς δε θα καταλάβει πως δεν είναι τηγανητές. Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε ή πλένουμε καλά τις βιολογικές πατάτες, εάν θέλουμε να τις απολαύσουμε με τη φλούδα, η οποία αποτελεί πηγή καλίου, μαγνησίου και βιταμίνης Β6. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες ή λεπτά μπαστουνάκια. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με ελάχιστο βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τόσο ώστε να λαδωθούν όλες οι πατάτες, ανακατεύουμε και αλατίζουμε. ![]() Οσο καθαρίζουμε τις βιολογικές πατάτες, έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο στους 200 - 220 βαθμούς, στη λειτουργία του αέρα. Αφού έχει προθερμανθεί ο φούρνος, τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ρηχό κατά προτίμηση ταψί, επάνω σε μια λαδόκολλα. ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι πατάτες δεν πρέπει να ακουμπάνε μεταξύ τους, αλλά να είναι αραιά απλωμένες, ώστε να περνάει ελεύθερα ο καυτός αέρας. Όταν ροδίσουν ( σε περίπου 20 λεπτά, ανάλογα από το πόσο ψιλοκομμένες είναι ) τις αφαιρούμε από το φούρνο και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για δυο λεπτά, ώστε να απορροφήσει τυχόν λάδι. Πραγματικά κανείς δε θα καταλάβει πως αυτές οι πατάτες δεν είναι τηγανητές.
EXTRA TIP : Για να γίνουν οι πατάτες extra τραγανές, αφού τις κόψετε, τοποθετήστε τες για 15 λεπτά σε ένα μπολ με νερό, ώστε να αποβληθεί το άμυλο. Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…
|