Διαφήμιση
Πως μπορώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με τα βιολογικά ;
organic
  
Πως μπορεί κάποιος να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα βιολογικά ;
Ποια η διαδικασία ένταξης του στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης ;
  
Με τα βιολογικά προϊόντα να κατέχουν παρά την κρίση (και όχι τυχαία ) υψηλή θέση στη συνείδηση του καταναλωτή, αρκετοί παραγωγοί και εταιρείες όλο και περισσότερο επενδύουν στη συγκεκριμένη μέθοδο παραγωγής.
  
Ας εξετάσουμε λοιπόν τη διαδικασία ένταξης στο σύστημα ελέγχου βιολογικών...
 
 
  
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως τα βιολογικά προϊόντα αποτελούν τα μοναδικά τρόφιμα και όχι μόνον, τα οποία ελέγχονται σε όλα τα στάδια παραγωγής, από το χωράφι έως το ράφι. Ετσι λοιπόν ο καταναλωτής μπορεί να είναι σίγουρος για τα προϊόντα που καταναλώνει.
  
Το εθνικό σύστημα ελέγχου στη χώρα μας, θεσπίστηκε με την ΚΥΑ 245090/06 (ΦΕΚ 157Β) στο οποίο υπόκεινται οι επιχειρηματίες που έχουν ενταχθεί στο βιολογικό τρόπο παραγωγής. Το διαχειρίζονται τόσο δημόσιες αρχές, όσο και ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι λειτουργούν με την άδεια και υπο την εποπτεία του δημοσίου.
  
Ειδικότερα η διεύθυνση βιολογικής γεωργίας του ΥΠΑΑΤ ασκεί την εποπτεία του συστήματος ελέγχου, πραγματοποιώντας εποπτικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια του συστήματος ελέγχου και πιστοποίησης, για τη διαπίστωση της αποτελεσματικής και αντικειμενικής λειτουργίας του.
 
 
Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην AGROCERT) ως αρμόδια αρχή επίβλεψης του συστήματος ελέγχου, διενεργεί τακτικούς ή και αιφνιδιαστικούς ελέγχους στους εγκεκριμένους οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών, στους ενταγμένους επιχειρηματίες, στους χώρους εμπορίας και στα σημεία λιανικής ή χονδρικής πώλησης.
  
Οι ιδιωτικοί οργανισμοί πιστοποίησης, οι οποίοι εγκρίνονται ως φορείς ελέγχου από το ΥΠΑΑΤ και ελέγχονται από τις προαναφερόμενες αρχές, πραγματοποιούν τακτικούς ετήσιους ελέγχους σε όλους τους συμβεβλημένους επιχειρηματίες. Επίσης, πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους και δειγματοληψίες στις μονάδες παραγωγής, εμπορίας, παρασκευής, αποθήκευσης ή και εισαγωγής βιολογικών προϊόντων.
  
Ο επιχειρηματίας, παραγωγός, μεταποιητής, έμπορος, εισαγωγέας ή διανομέας βιολογικών που επιθυμεί να πιστοποιήσει ως βιολογικά τα προϊόντα του, πρέπει:
  1. Να συνάψει σύμβαση με έναν εγκεκριμένο ιδιωτικό φορέα ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών.
  2. Να ανακοινώσει την έναρξη δραστηριότητας του στο βιολογικό τομέα, στη Δ/νση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της αντίστοιχης περιφερειακής ενότητας.
  3. Να εφαρμόζει τις αρχές και τις μεθόδους βιολογικής γεωργίας και να τηρεί τις υποχρεώσεις του όπως αναφέρονται στον καν. 834/07 και στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο γενικότερα
  
 
Έχετε κάποια απορία σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα;
Στείλτε μας  το ερώτημα σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και το επιτελείο συνεργατών μας, θα δώσει λύση σε κάθε προβληματισμό σας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σας αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το δείχνατε με ένα LIKE

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.