Τρία μυστικά για να γίνει αφράτο το σπιτικό παγωτό |
![]() Τα μυστικά για να κάνετε αφράτο το σπιτικό παγωτό
Το βιολογικό σπιτικό παγωτό όσο υγιεινό και εύγευστο και εάν είναι, αφού για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται αγνά υλικά, εντούτοις, πολλές φορές δε μας βγαίνει αφράτο.
Τα μυστικά για αφράτο σπιτικό παγωτό
Το πιο σημαντικό στάδιο, αποτελεί αυτό του χτυπήματος του παγωτού. Όταν αρχίσει να παγώνει και να πήζει, βγάλτε το από την κατάψυξη και χτυπήστε το ξανά στο μίξερ για δύο λεπτά στη δυνατή σκάλα.
Χρησιμοποιήστε άχνη ζάχαρη αντί για κρυσταλλική, γιατί κάνει το μείγμα του παγωτού πιο λείο και του δίνει βελούδινη υφή.
Εαν χρησιμοποιήσετε φρούτα φροντίστε να είναι ώριμα, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα για λίγο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν και να φύγουν τα υγρά τους και χρησιμοποιήστε τα όταν έχουν κρυώσει.
………………………………………………………………………
Δείτε ακόμα: ………………………………………………………………………
Extra healthy tip
Προτιμήστε τις βιολογικές πρώτες ύλες, οι οποίες είναι πιο αγνές και απαλλαγμένες από χημικά κατάλοιπα. Αν και δεν επηρεάζουν την υφή του παγωτού ώστε να γίνει πιο αφράτο, εντούτοις θα έχετε ένα πιο υγιεινό επιδόρπιο.
|